Goede zorg doe je samen

Gezondheidscentrum Middelland

Nieuwe samenwerking in Gezondheidscentrum Middelland

In oktober verhuisden huisartsenteam van der Poel samen met Apotheek Middelland, Fysiotherapie Middelland en Bienvenido (MOB) naar dit fantastische pand. Hierdoor is er meer ruimte om patiënten op een prachtige plek te ontvangen! Om synergie te zoeken in de zorg, kunnen meerdere paramedische collega’s en specialisten zich binnen het pand vestigen. Een mooie kans voor Mijn Vaatkliniek, want hierdoor is de vasculaire diagnostiek op het gebied van aneurysmata (verwijdingen) perifeer arterieel vaatlijden (etalage benen), en varices (spataderen) nu direct binnen handbereik binnen het pand maar ook voor de hele regio.

Start laserbehandelingen

Vanaf heden zijn wij op de locatie Statenkwartier gestart met EVLT behandelingen, ofwel laserbehandelingen om spataderen te verwijderen. Voorafgaand aan deze behandeling vind een diagnostisch onderzoek plaats. Aan de hand van dit onderzoek en de ernst van de spataderen kan men in aanmerking komen voor een EVLT behandeling. 

Beperkte bereikbaarheid vaatlaboratorium ziekenhuizen

De bereikbaarheid in het vaatlaboratorium in verschillende ziekenhuizen is beperkt door personeelstekort. Zo, heeft het HMC Westeinde besloten om nog maar 3 dagen per week bereikbaar te zijn. Dat betekent lange wachtlijsten voor diagnostiek en daarop volgende behandelingen. Met alle gevolgen van dien…… Dit is geen opzichzelfstaand probleem. Landelijk wordt een personeelstekort verwacht van meer dan 60% in de komende 5 jaar op gebied van vaatdiagnostiek. Daarnaast is de verwachting dat de toename van patiënten met hart -en vaatziekten de komende 20 jaar met 70% zullen stijgen. Een zorgelijke situatie, tijd voor een andere aanpak.

Paula de Ruiter

Geen doorverwijzing nodig voor het ziekenhuis: met weinig middelen trekt Paula in bij de huisartsenpost

Een laptop, een echo-apparaat, een kamertje en een behandelbank: veel meer heeft Paula de Ruiter niet nodig om haar werk uit te voeren. Met haar bedrijf Mijn Kliniek probeert ze het gat te dichten tussen huisarts en ziekenhuis. ,,De zorg is een complexe en in beton gegoten wereld”, zegt ze. ,,Er moet snel iets veranderen.” 

Het Plein van Welzijn in hartje ‘s-Gravenzande is een van de vier plekken in de regio waar Paula de Ruiter met haar vaatkliniek is neergestreken.

health care suliman mijn vaatkliniek

Weer een nieuwe locatie in Den Haag geopend

Vanaf september starten wij weer een nieuwe huisartsenlocatie op in Den Haag. Wat fijn dat huisartsen Mijn Kliniek steeds beter weten te vinden!

“Mijn Kliniek is een welkome aanvulling op het zorgaanbod in ons gezondheidscentrum. Patiënten met vaataandoeningen kunnen hierdoor snel terecht in een vertrouwde omgeving dicht bij huis. Een wekenlang traject bij het ziekenhuis wordt hierdoor voorkomen. Wij kijken uit naar de samenwerking met het team van Health Care Suliman!

012224-01-1024x683

Physician assistant als schakel tussen huisarts en specialist

Met ‘Mijn Kliniek’ biedt physician assistant Paula de Ruiter anderhalvelijnszorg voor patiënten met vaatklachten. Dat scheelt doorverwijzingen en kosten. Aanvankelijk werkt Paula de Ruiter (40) als verpleegkundige in Haaglanden Medisch Centrum (HMC), maar haar drang om te willen weten ‘waarom we doen wat we doen’, zorgt ervoor dat ze opnieuw de studieboeken induikt. Ze volgt de opleiding tot physician assistant (PA) op de afdeling vaatchirurgie. Niet met als doel zelfstandig ondernemer te worden, maar daar komt het uiteindelijk wel van.
 
Paula (39) is een ondernemer in een witte jas: ‘Wat wij doen is mogelijk voor meer dan de helft van ziekenhuizorg’
 
De veranderingen in de zorg bieden kansen aan ondernemers. Paula de Ruiter zette MijnVaatKliniek op, waarmee ze specialistische vaatzorg aanbiedt in de huisartsenpraktijk, zodat de patiënt hier niet meer voor naar het ziekenhuis hoeft. Paula de Ruiter (39) zette in 2018 een eigen bedrijf op, maar bleef daarnaast gewoon als physician assistant op de afdeling vaatchirurgie in het ziekenhuis werken. De eind dertiger is nu bijna op het punt, zegt ze, dat MijnVaatKliniek zo groot is geworden dat het honderd procent van haar aandacht vraagt.